Affärsområde

Sjukvård

Ledande leverantörer av Sjukvård

 

Affärsområdet Sjukvård tillverkar och tillhandahåller medicinteknisk utrustning, såväl avancerad som konventionell, samt förbrukningsmaterial till sjukvården. Affärsområdet är en av de marknadsledande när det gäller att leverera en lång rad medicintekniska produkter och förbrukningsmaterial – allt från hjärtstartare till avancerade stolar för urologi och gynekologi.

 

Kunderna finns bl.a. inom ambulans- och akutsjukvård och kirurgin. Affärsmodellen bygger dels på försäljning av produkter som tillverkas av andra leverantörer men även utveckling och försäljning av egna medicintekniska produkter.

 

Affärsområdet är uppdelat på en produktverksamhet och en handelsverksamhet. Inom handelsverksamheten är koncernen en distributör av välkända varumärken inom medicinteknik och förbrukningsmaterial till sjukvården. I produktverksamheten är ADDvise-koncernen ägare och utvecklare av produkten som ofta säljs via distributörer.

Våra bolag inom Sjukvård

AB Germa
Utvecklar, marknadsför och tillverkar kvalitetsprodukter inom räddning, skydd – och ambulansutrustning.

IM-Medico Svenska AB
Marknadsför, designar och säljer medicinteknisk utrustning för prehospitalt och hospitalt bruk. Bred produktportfölj inom akutsjukvård, anestesi, operation, intensivvård och diagnostik.

Sonesta Medical AB
Patenterad produktportfölj inom utrustning för patientpositionering, främst inom urologi och gynekologi.

Surgical Tables Inc (STI)
Ledande tillverkare av högkvalitativa operationsbord för C-båge. Produktportföljen är bred med operationsbord för smärtlindring, vaskulär, urologi, ERCP / GI, bariatri.

Sonar Oy
Ledande expert inom hälso- och industriellt ultraljud. Produktportföljen inkluderar ultraljudsapparatur för hälso- och sjukvård och veterinär, men även för industriellt bruk såsom NDT-inspektioner.

Merit Cables, Inc
Erbjuder ett omfattande sortiment av kablar, kontakter och ledningar, främst för medicinsk övervakning med försäljning över hela världen.

Medisuite
Amerikanskt online-apotek, som specialiserat sig på läkemedel inom segmentet ”men’s health” för behandling av cancer, inkontinens och impotens.

GraMedica
Specialiserade på utveckling av ortopediska implantat och stentar för fot och ankelkirurgi. Bolaget har en utvecklad portfölj med flera patenterade fot- och fotledsimplantat.

blog
PRENUMERERA

Få senaste uppdateringarna

Prenumerera på våra pressmeddelanden och få informationen direkt i mailen.