Affärsområde

Sjukvård

Ledande leverantörer av Sjukvård

 

Affärsområdet Sjukvård tillverkar och tillhandahåller medicinteknisk utrustning, såväl avancerad som konventionell, samt förbrukningsmaterial till sjukvården samt läkemedel. Affärsområdet är en av de marknadsledande när det gäller att leverera en lång rad medicintekniska produkter och förbrukningsmaterial – allt från hjärtstartare till avancerade stolar för urologi och gynekologi.

 

Kunderna finns bl.a. inom ambulans- och akutsjukvård och kirurgin. Affärsmodellen bygger dels på försäljning av produkter som tillverkas av andra leverantörer men även utveckling och försäljning av egna medicintekniska produkter.

 

Affärsområdet är uppdelat på en produktverksamhet och en handelsverksamhet. Inom handelsverksamheten är koncernen en distributör av välkända varumärken inom medicinteknik och förbrukningsmaterial till sjukvården. I produktverksamheten är ADDvise-koncernen ägare och utvecklare av produkten som ofta säljs via distributörer.

Våra bolag inom Sjukvård

Diabetic Supplies
Diabetic Supplies är baserat i Columbus, Ohio, USA och är en distributör av medicinteknisk utrustning för diabetespatienter. Bolaget distribuerar bland annat kontinuerliga glukosmätare och insulinpumpar.

AB Germa
Utvecklar, marknadsför och tillverkar kvalitetsprodukter för räddnings-, ambulans-, vård- och rehabiliteringsverksamhet.

GraMedica
Ett ledande USA-baserat medicintekniskt företag. GraMedica ligger i framkant när det gäller att revolutionera ortopediska lösningar som är skräddarsydda för det podiatriska området. Företagets produktportfölj innehåller en rad toppmoderna implantat, instrument och teknologier, som hjälper till att förbättra kirurgisk precision och patientresultat.

JTECH Medical
Amerikanskt medtech-företag som utvecklar programvara och instrument för att kvantifiera patienters rörlighet, smärta och styrka i muskler vid rehabilitering av muskulära åkommor. Produkter används av kiropraktorer, läkare och sjukgymnaster.

Kolplast
Kolplast är en ledande tillverkare och leverantör av medicinska produkter och utrustningar. Företaget tillverkar medicintekniska engångsprodukter för flera medicinska specialiteter, sjukhus och laboratorier, inklusive vätskebaserad cytologi.

Medisuite
Amerikanskt mail order-apotek, som specialiserat sig på läkemedel inom segmentet ”men’s health” för behandling av cancer, inkontinens och impotens.

Merit Cables, Inc
Erbjuder ett omfattande sortiment av kablar, kontakter och ledningar, främst för medicinsk övervakning med försäljning över hela världen.

Poly Pharmaceutical
Läkemedelsbolag som specialiserat sig på att utveckla, tillverka och marknadsföra receptfria generiska läkemedel för behandling av hosta, förkylning, allergi, bihåleinflammation, urologisk hälsa och smärtlindring.

Rosie – Rosie Connectivity Solutions
Marknadsledande inom utrustning och programvara för monitorering av patienter inom långtidsvård. Bolaget har utvecklat produkter och programvara som effektiviserar övervakning av vitala parametrar hos patienter inom långtidsvården och på äldreboenden.

SeeBreath
Svenskt medicintekniskt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför kolorimetriska CO2-indicatorer som används inom sjukvården för att säkerställa patientens andning inom respiratorisk och akutsjukvård.

Sonar Oy
Ledande expert inom hälso- och industriellt ultraljud. Produktportföljen inkluderar ultraljudsapparatur för hälso- och sjukvård, samt för industriellt bruk såsom NDT-inspektioner.

Sonesta Medical AB
Patenterad produktportfölj inom utrustning för patientpositionering, främst inom urologi och gynekologi.

Surgical Tables Inc (STI)
En ledande tillverkare av högkvalitativa c-armsbord. Erbjuder en mängd olika bord för flera modaliteter, inklusive smärtlindring, vaskulär, urologi, ERCP/GI, bariatri och mer.

Surplus Diabetic
Medicintekniskt företag specialiserat på att förse den amerikanska marknaden med diabetesprodukter, såsom glukosmätare och teststickor. Försäljningen sker till apotek, grossister och direkt till konsumenter.

blog
PRENUMERERA

Få senaste uppdateringarna

Prenumerera på våra pressmeddelanden och få informationen direkt i mailen.