ADDvise förvärvar Poly Pharmaceuticals, Inc.

2022-02-12   Regulatoriskt pressmeddelande

ADDvise Group AB har idag ingått ett aktieöverlåtelseavtal med aktieägarna i
Poly Pharmaceuticals, Inc. (”Poly Pharma”) avseende förvärvet av samtliga aktier i Poly Pharma i enlighet med den avsiktsförklaring som kommunicerats genom pressmeddelande den 21 oktober 2021. Tillträde till aktierna i Poly Pharma sker under första kvartalet 2022.

Poly Pharmas omsättning för de senaste tolv månaderna per den 30 september 2021 uppgick till cirka 8,3 MUSD med en EBITDA om cirka 2,0 MUSD, vilket motsvarar en EBITDA-marginal om cirka 24,4 procent.

Köpeskillingen för Poly Pharma uppgår till 13,0 MUSD, uppdelat på en initial köpeskilling om 7,0 MUSD, två möjliga tilläggsköpeskillingar om maximalt 1,0 MUSD vardera förutsatt att säljarna uppnår i förväg fastställda mål, samt 4,0 MUSD som betalas under en 24-månaders period från tillträdet till aktierna.

Finansieringen av förvärvet sker genom egna medel. ADDvise bedömer att förvärvet kommer att ha en positiv effekt på ADDvise resultat per aktie under verksamhetsåret 2022.

Rådgivare

Mangold Fondkommission AB är finansiell rådgivare till ADDvise i samband med förvärvet.

För mer information, vänligen kontakta:

Rikard Akhtarzand, VD
+46 765-25 90 71

rikard.akhtarzand@addvisegroup.se

Om ADDvise Group

ADDvise Group AB (publ) är en ledande leverantör av utrustning till sjukvårds- och forskningsenheter. Koncernen består av två affärsområden, Lab och Sjukvård. Försäljning sker globalt. Koncernen har en tydlig förvärvsstrategi med syfte att höja aktieägarvärdet och bredda verksamheten - både geografiskt och produktmässigt. ADDvise Groups aktier är listade på Nasdaq First North Premier och Mangold Fondkommission AB, 08-503 015 50, CA@mangold.se, är bolagets Certified Adviser. Ytterligare information finns på www.addvisegroup.se