ADDvise Group påkallar ändring av villkoren för bolagets säkerställda obligationslån genom skriftligt förfarande

2021-12-16   Regulatoriskt pressmeddelande

ADDvise Group AB (publ) ("Bolaget" och tillsammans med sina dotterbolag från tid till annan, "Koncernen") har instruerat agenten för Bolagets upp till SEK 500,000,000 säkerställda obligationslån med ISIN SE001522208 ("Obligationerna") att påbörja ett skriftligt förfarande där Bolaget ber obligationsinnehavarna om tillåtelse att (i) ändra punkterna (i) och (r) i definitionen "Permitted Debt" i de allmänna villkoren för Obligationerna ("Villkoren") samt (ii) ändra punkten (f) i definitionen "Permitted Security") i Villkoren ("Förslaget").

De föreslagna ändringarna kommer att göra det möjligt för Bolaget att optimera Koncernens rörelsekapitalfinansiering samt att hålla nere det belopp som måste betalas i förskott för framtida förvärv. Detta kommer att minska Koncernens totala finansieringskostnader, minska den finansiella risken som är förenad med förvärv, göra det möjligt för Bolaget att fortsätta att göra attraktiva och betydande förvärv samt underlätta den övergripande fortsatta tillväxten för Koncernen.

Obligationsinnehavare som tillsammans representerar cirka 50 procent av den utestående volymen under Obligationerna har uttryckt sitt stöd för Förslaget.

Agenten kommer att skicka ut meddelandet om det skriftliga förfarandet till samtliga obligationsinnehavare den 16 december 2021. Det skriftliga förfarandet kommer att inledas den 22 december 2021 och avslutas den 14 januari 2022. För att en innehavare ska kunna delta i det skriftliga förfarandet måste de formella kriterierna vara uppfyllda per den 22 december 2021. Det innebär att en innehavare antingen måste vara direktregistrerad ägare eller förvaltare till en eller flera Obligationer på ett värdepapperskonto registrerat hos Euroclear Sweden AB.

Pareto Securities AB har blivit anlitad som finansiell rådgivare i samband med det skriftliga förfarandet.

Kallelsen gällande skriftligt förfarande finns på bolagets hemsida (addvisegroup.com) och på agentens hemsida (intertrustgroup.com).

För vidare upplysningar:

Rikard Akhtarzand, VD
+46 765-25 90 71

rikard.akhtarzand@addvisegroup.se

Om ADDvise Group

ADDvise Group AB (publ) är en ledande leverantör av utrustning till sjukvårds- och forskningsenheter. Koncernen består av två affärsområden, Lab och Sjukvård. Försäljning sker globalt. Koncernen har en tydlig förvärvsstrategi med syfte att höja aktieägarvärdet och bredda verksamheten – både geografiskt och produktmässigt. ADDvise Groups aktier är listade på Nasdaq First North Growth Market och Mangold Fondkommission AB, 08-503 015 50, CA@mangold.se, är bolagets Certified Adviser. Ytterligare information finns på www.addvisegroup.se.