ADDvise förvärvar Surplus Diabetics, Inc.

2022-04-19   Regulatoriskt pressmeddelande

ADDvise Group AB har idag ingått ett aktieöverlåtelseavtal med ägarna av Surplus Diabetics, Inc. (”Surplus Diabetics”) avseende förvärvet av samtliga aktier i Surplus Diabetics i enlighet med den avsiktsförklaring som kommunicerats genom pressmeddelande den 17 januari 2022. Tillträdet till aktierna sker idag.

Surplus Diabetics omsättning för de senaste tolv månaderna per den 30 november 2021 uppgick till cirka 18,1 MUSD med en justerad EBITDA om cirka 3,2 MUSD, vilket motsvarar en justerad EBITDA-marginal om cirka 17,7 procent.

Köpeskillingen uppgår till 19,5 MUSD, uppdelat på en initial köpeskilling om 16,0 MUSD bestående av 15,5 MUSD kontant och en räntefri revers om 0,5 MUSD. Vidare kan två tilläggsköpeskillingar om maximalt 1,6 MUSD respektive 1,9 MUSD betalas ut, förutsatt att Surplus Diabetics uppnår i förväg fastställda mål som är baserade på materiellt högre finansiella mål än bolagets omsättning för de senaste tolv månaderna per den 30 november 2021.

Finansieringen av förvärvet sker genom egna medel. ADDvise bedömer att förvärvet kommer att ha en positiv effekt på ADDvise resultat per aktie under verksamhetsåret 2022.

Rådgivare

Mangold Fondkommission AB är finansiell rådgivare till ADDvise i samband med förvärvet.

För mer information, vänligen kontakta:

Rikard Akhtarzand, VD
+46 765-25 90 71

rikard.akhtarzand@addvisegroup.se

Om ADDvise Group

ADDvise Group AB (publ) är en ledande leverantör av utrustning till sjukvårds- och forskningsenheter. Koncernen består av två affärsområden, Lab och Sjukvård. Försäljning sker globalt. Koncernen har en tydlig förvärvsstrategi med syfte att höja aktieägarvärdet och bredda verksamheten – både geografiskt och produktmässigt. ADDvise Groups aktier är listade på Nasdaq First North Premier Growth Market och Mangold Fondkommission AB, 08-503 015 50, CA@mangold.se, är bolagets Certified Adviser. Ytterligare information finns på www.addvisegroup.se.