ADDvise förvärvar JTECH Medical

2022-03-03   Regulatoriskt pressmeddelande

ADDvise Group AB har idag ingått ett aktieöverlåtelseavtal med ägaren av JTECH Medical (”JTECH”) avseende förvärvet av samtliga aktier i bolaget i enlighet med den avsiktsförklaring som kommunicerats genom pressmeddelande den 22 december 2021. Tillträdet till aktierna sker idag.

JTECH:s omsättning för 2021 uppgick till cirka 3,2 MUSD med en EBITDA om cirka 1,1 MUSD, vilket motsvarar en EBITDA-marginal om cirka 34,3 procent.

Köpeskillingen uppgår till 7,3 MUSD, uppdelat på en initial köpeskilling om 4,5 MUSD och en räntefri säljarrevers om 0,6 MUSD med en löptid om 24 månader. Vidare kan två tilläggsköpeskillingar om maximalt 1,0 MUSD för 2022 och 1,2 MUSD för 2023 betalas ut förutsatt att säljaren uppnår i förväg fastställda mål.

Finansieringen av förvärvet sker genom egna medel. ADDvise bedömer att förvärvet kommer att ha en positiv effekt på ADDvise resultat per aktie under verksamhetsåret 2022.

Rådgivare

Mangold Fondkommission AB är finansiell rådgivare till ADDvise i samband med förvärvet.

För mer information, vänligen kontakta:

Rikard Akhtarzand, VD
+46 765-25 90 71

rikard.akhtarzand@addvisegroup.se

Om ADDvise Group

ADDvise Group AB (publ) är en ledande leverantör av utrustning till sjukvårds- och forskningsenheter. Koncernen består av två affärsområden, Lab och Sjukvård. Försäljning sker globalt. Koncernen har en tydlig förvärvsstrategi med syfte att höja aktieägarvärdet och bredda verksamheten – både geografiskt och produktmässigt. ADDvise Groups aktier är listade på Nasdaq First North Premier och Mangold Fondkommission AB, 08-503 015 50, CA@mangold.se, är bolagets Certified Adviser. Ytterligare information finns på www.addvisegroup.se.