ADDvise tecknar avsiktsförklaring att förvärva Graham Medical Technologies, L.L.C.

2021-05-10   Regulatoriskt pressmeddelande

ADDvise Group AB (publ) har tecknat en avsiktsförklaring med aktieägaren i Graham Medical Technologies, L.L.C. (”GraMedica”), avseende förvärv av 100 procent av aktierna i GraMedica.

GraMedica är specialiserat på utveckling av ortopediska implantat och stentar för fot och ankelkirurgi. Sedan GraMedica grundades 2003 har bolaget utvecklat en portfölj av flera patenterade fot- och fotledsimplantat, bl.a. storsäljaren HYPROCURE®. Implantaten är utformade för att korrigera fot och ankelproblem hos patienter och används av ortopediska läkare världen över.

GraMedica har sitt huvudkontor i Michigan, USA, och distribuerar sina produkter i USA, Europa och Asien. Bolaget har också ett försäljningskontor i Shanghai, Kina. Omsättning för räkenskapsåret 2020 uppgick till cirka 3,35 MUSD med ett justerat rörelseresultat om cirka 0,85 MUSD.

Köpeskilling för GraMedica uppgår till 5,80 MUSD, uppdelat på en initial köpeskilling om 4,00 MUSD samt två möjliga tilläggsköpeskillingar om maximalt 0,90 MUSD vardera förutsatt att säljaren uppnår i förväg fastställda mål. Finansieringen av förvärvet sker genom egna medel och lån. ADDvise bedömer att förvärvet kommer att ha en positiv effekt på ADDvise resultat per aktie under verksamhetsåret 2021. 

Transaktionen är villkorad genomförd due diligence samt att parterna kommer överens om att ingå ett aktieöverlåtelseavtal. Aktieöverlåtelseavtal är planerat att ingås under Q2 2021 och tillträde är planerat under Q3 2021.

För vidare upplysningar:

Rikard Akhtarzand, VD
+46 765-25 90 71
rikard.akhtarzand@addvisegroup.se

 

Viktig information:

Denna information är sådan information som ADDvise Group AB är skyldiga att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 10 maj 2021 kl. 08.00 CEST.
 

Om ADDvise Group

ADDvise Group AB (publ) är en ledande leverantör av utrustning till sjukvårds- och forskningsenheter. Koncernen består av ett 10-tal dotterbolag organiserade i två affärsområden, Lab och Sjukvård. Försäljning sker globalt. Koncernen har en tydlig förvärvsstrategi med syfte att höja aktieägarvärdet och bredda verksamheten – både geografiskt och produktmässigt. ADDvise Groups aktier är listade på Nasdaq First North Growth Market och Mangold Fondkommission AB, 08-503 015 50, CA@mangold.se, är bolagets Certified Adviser. Ytterligare information finns på www.addvisegroup.se.