Kommuniké från årsstämma i ADDvise Group AB (publ) den 27 april 2017

2017-04-27   Icke-regulatoriskt pressmeddelande

Vinstdisposition

Årsstämman beslutade att ingen utdelning skulle utgå till aktieägarna samt att tidigare balanserade vinstmedel, inklusive årets resultat, totalt 45 702 998 kr, överförs i ny räkning.

Ansvarsfrihet

Styrelsen och den verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2016.

Val av styrelse, revisor samt arvodering

Till styrelseledamöter omvaldes Staffan Torstensson (ordförande), Rikard Akhtarzand, Meg Tivéus samt Fredrik Celsing.  

Till revisor valdes PwC Sverige med Magnus Thorling som huvudansvarig revisor.

Det beslutades att arvode till styrelsens ledamöter skulle utgå med 165 000 kr till styrelsens ordförande samt med 90 000 kr till i bolaget icke anställd ledamot, att arvode till revisorn skulle utgå enligt godkänd räkning samt att inget arvode skulle utgå till Valberedningens ledamöter.

Det beslutades att godkänna samma riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare som godkändes av årsstämman 2016. Det beslutades att godkänna väsentligen samma procedur för utseende av Valberedningens ledamöter som tillämpats i Bolaget det senaste året.

Bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission

Det beslutades att bemyndiga styrelsen att besluta om nyemission av aktier och/eller teckningsoptioner och/eller konvertibler, vid ett eller flera tillfällen, med eller utan företrädesrätt för aktieägarna.

För vidare upplysningar:

Rikard Akhtarzand, VD
+46 765-25 90 71
rikard.akhtarzand@addvisegroup.se 

Om ADDvise Group

ADDvise Group AB (publ) är en ledande leverantör av utrustning till sjukvårds- och forskningsenheter. Koncernen består av ett 10-tal dotterbolag organiserade i två affärsområden, Lab och Sjukvård. Försäljning sker globalt. Koncernen har en tydlig förvärvsstrategi med syfte att höja aktieägarvärdet och bredda verksamheten – både geografiskt och produktmässigt. Koncernen omsätter ca 250 MSEK. ADDvise aktier är listade på Nasdaq First North Premier och Mangold Fondkommission AB, 08-503 015 50, är Bolagets Certified Adviser. Ytterligare information finns på www.addvisegroup.se