ADDvise tecknar avtal med världsledande medtech företag

2017-04-28   Regulatoriskt pressmeddelande

ADDvise Groups amerikanska dotterbolag Surgical Tables Inc har tecknat ett utvecklingsavtal med ett av världens tre största medtech företag. Avtalet innebär att Surgical Tables, som är specialiserat på att utveckla och sälja operationsbord, tillsammans med ett av världens tre största medtech företag kommer att utveckla ett nytt operationsbord för ryggradsoperationer.

Ryggradsoperationer är komplexa och ställer höga krav på operationsbordet för att nå goda resultat. Precisionen under operationen är av särskilt stor betydelse. Därför måste operationsbordets konstruktion ge en precis patientpositionering.

Målet med avtalet är att inom 1218 månader kunna lansera en ny produkt där Surgical Tables står för teknisk kunskap och producerar operationsbordet.

−   Det är en enorm framgång för Surgical Tables att få förtroendet att utveckla detta operationsbord. Om projektet blir lyckat innebär det stora framtida intäkter för Surgical Tables, säger Rikard Akhtarzand i en kommentar till avtalet.

För vidare upplysningar:

Rikard Akhtarzand, VD
+46 765-25 90 71
rikard.akhtarzand@addvisegroup.se

Viktig information:

Denna information är sådan information som ADDvise är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 28 april 2017 kl. 13.30 CET.

Om ADDvise Group

ADDvise Group AB (publ) är en ledande leverantör av utrustning till sjukvårds- och forskningsenheter. Koncernen består av ett 10-tal dotterbolag organiserade i två affärsområden, Lab och Sjukvård. Försäljning sker globalt. Koncernen har en tydlig förvärvsstrategi med syfte att höja aktieägarvärdet och bredda verksamheten – både geografiskt och produktmässigt. Koncernen omsätter ca 250 MSEK. ADDvise aktier är listade på Nasdaq First North Premier och Mangold Fondkommission AB, 08-503 015 50, är bolagets Certified Adviser. Ytterligare information finns på www.addvisegroup.se.