Valberedningens förslag till styrelse i ADDvise Group AB (publ)

2022-02-04   Regulatoriskt pressmeddelande

Inför årsstämman i ADDvise Group AB (publ) den 6 maj 2022 har valberedningen beslutat att föreslå omval av styrelseledamöterna Fredrik Celsing, Staffan Torstensson, Erland Pontusson och Johanne Brændgaard samt nyval av Anna Ljung. Till styrelsens ordförande föreslås omval av Staffan Torstensson. Rikard Akhtarzand, som är bolagets verkställande direktör, avböjer omval i syfte att renodla rollerna VD och styrelseledamot där styrelsens uppgift bl.a. är att granska och utvärdera VD.

Anna Ljung har en masterexamen inom Economic and Business Administration från Handelshögskolan i Stockholm. Anna Ljung har mer än 15 års erfarenhet inom läkemedelsindustrin. Hon är idag VD för Moberg Pharma AB, styrelseordförande för OncoZenge AB samt styrelseledamot i Saniona AB. Tidigare har Anna Ljung varit CFO i andra biotechbolag som Athera Biotechnologies AB och Lipopetide AB. Anna Ljung är oberoende i förhållande till Bolaget och bolagsledningen samt Bolagets större aktieägare.

En presentation av styrelsens nuvarande ledamöter finns på ADDvise Groups webbplats.

Valberedningens fullständiga förslag till årsstämman 2022 kommer att offentliggöras i samband med kallelsen till årsstämman 2022.

I ADDvise Groups valberedning inför årsstämman 2022 ingår Per-Anders Tammerlöv (valberedningens ordförande), utsedd av Rikard Akhtarzand i egenskap av aktieägare, privat och genom bolag, Per Åhlgren i egenskap av aktieägare genom bolag samt Magnus Vahlquist i egenskap av aktieägare, privat och genom bolag samt Staffan Torstensson, styrelseordförande i ADDvise Group, såsom föredragande och sammankallande. Tillsammans representerar valberedningens ledamöter cirka 36 procent av rösterna i bolaget.

För vidare upplysningar:

Hanna Myhrman, chefjurist
+46 709 – 82 92 23

hanna.myhrman@addvisegroup.se

Om ADDvise Group

ADDvise Group AB (publ) är en ledande leverantör av utrustning till sjukvårds- och forskningsenheter. Koncernen består av två affärsområden, Lab och Sjukvård. Försäljning sker globalt. Koncernen har en tydlig förvärvsstrategi med syfte att höja aktieägarvärdet och bredda verksamheten – både geografiskt och produktmässigt. ADDvise Groups aktier är listade på Nasdaq First North Premier och Mangold Fondkommission AB, 08-503 015 50, CA@mangold.se, är bolagets Certified Adviser. Ytterligare information finns på www.addvisegroup.se.