ADDvise förvärvar CliniChain Holding B.V.

2022-12-06   Regulatoriskt pressmeddelande

ADDvise Group AB har idag ingått ett aktieöverlåtelseavtal med ägaren av CliniChain Holding B.V. (”CliniChain”) avseende förvärv av samtliga aktier i CliniChain i enlighet med den avsiktsförklaring som pressmeddelades den 6 september 2022. Tillträdet till aktierna sker senast den 16 december 2022.

CliniChain vinner order till ett värde av 12,8 MEUR

CliniChains omsättning för de senaste tolv månaderna per den 31 oktober 2022 uppgick till cirka 7,4 MEUR med en justerad EBITDA om cirka 4,0 MEUR, vilket motsvarar en justerad EBITDA-marginal om cirka 53,7 procent. Drygt 60 procent av CliniChains intäkter är återkommande intäkter. Därefter har CliniChain signerat ett avtal med en av världens största organisationer för kontraktsforskning (”CRO”) som ska utföra en global riskstudie för kunds räkning. Avtalet avser uthyrning, utbildning och service av medicinteknisk utrustning. Uppdraget löper under 33 månader med omgående start och har ett totalt ordervärde om cirka 12,8 MEUR. Avtalet kommer väsentligen höja CliniChains omsättning och resultat de kommande tre åren.

Transaktionsstruktur

Förvärvet sker till en köpeskilling om 33,8 MEUR. En initial köpeskilling om 25,9 MEUR, fördelat på en kontant betalning om 20,0 MEUR samt en tvåårig revers om
5,9 MEUR. Reversen löper med en årlig ränta om 1,0 procent. Vidare kan två tilläggsköpeskillingar betalas ut om totalt 7,9 MEUR, förutsatt att bolaget uppnår materiellt högre finansiella mål än resultatet för de senaste tolv månaderna. 

Förvärvet finansieras med egna medel och lån från den nyligen pressmeddelade obligationsemissionen. ADDvise bedömer att förvärvet kommer att ha en positiv effekt på ADDvise resultat per aktie under verksamhetsåret 2023.

Rådgivare

Mangold Fondkommission AB är finansiell rådgivare till ADDvise i samband med förvärvet.

För mer information, vänligen kontakta:

Rikard Akhtarzand, VD
+46 765-25 90 71

rikard.akhtarzand@addvisegroup.se

Viktig information:

Denna information är sådan information som ADDvise Group AB är skyldiga att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 6 december 2022 kl. 15:25 CET.
 

Om ADDvise Group

ADDvise Group AB (publ) är en ledande leverantör av utrustning till sjukvårds- och forskningsenheter. Koncernen består av två affärsområden, Lab och Sjukvård. Försäljning sker globalt. Koncernen har en tydlig förvärvsstrategi med syfte att höja aktieägarvärdet och bredda verksamheten – både geografiskt och produktmässigt. ADDvise Groups aktier är listade på Nasdaq First North Premier Growth Market och Mangold Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser. Ytterligare information finns på www.addvisegroup.se.